Permanente make-up (PMU)

Wat is Permanente Make-up?

Uw ogen en wenkbrauwen bepalen in belangrijke mate uw uitstraling. Vaak worden zij dan ook door make-up geaccentueerd. Permanente make-up, ook wel afgekort als PMU is een unieke pigmentatie techniek en garandeert een perfecte make-up op wenkbrauwen, ogen en lippen onder alle omstandigheden. Als u net uit bed komt, tijdens het zwemmen of in de sauna, u ziet er altijd goed uit. Bekijk hier onze portfolio wenkbrauwen en portfolio eyeliners voor een eerste indruk.

Is permanente make-up iets voor mij?

Er zijn veel verschillende redenen om voor permanente make-up te kiezen. Om te bepalen of PMU iets voor u is, kunt u voor uzelf de volgende vragen stellen:

 • Ben ik elke ochtend veel tijd kwijt aan mijn make-up?
 • Ben ik onhandig in zelf het aanbrengen van make-up?
 • Heb ik er last van dat mijn make-up gedurende de dag vaak vervaagd of uitloopt?
 • Voel ik me onzeker zonder make-up?
 • Sport ik regelmatig?
 • Ga ik regelmatig zwemmen of naar de sauna?

Hoewel de term permanente make-up is, blijft de aangebrachte PMU door de afbreekbare pigmenten nooit echt permanent zitten. U kunt dus met een gerust gevoel uitproberen of PMU iets voor u is. De pigment vervaagd vanzelf, u hoeft geen behandeling te ondergaan als je geen PMU meer zou willen.

Afbreekbare pigmenten

Permanente make-up is een volkomen veilige methode en zonder problemen zelfs op de meest allergische huid toepasbaar. Bij permanente make-up brengt de PMU-specialiste met behulp van speciale apparatuur, steriele materialen en perfecte kleurstoffen / pigmenten in de huid. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van afbreekbare pigmenten, waardoor de kleur sneller vervaagt. Deze pigmenten bevatten geen kankerverwekkende en andere schadelijke stoffen. Door met deze afbreekbare pigmenten te werken moet de permanente make-up wel regelmatig worden herhaald.

PMU kan worden toegepast op:

Wenkbrauwen

 • Bij het corrigeren van de wenkbrauwen (cosmetisch)
 • Bij minder of ontbreken van wenkbrauwhaartjes (b.v. Alopecia)
 • Er zijn meerdere technieken mogelijk, in overleg wordt de juiste techniek gekozen.

Ogen

 • Inkleuren van een eyeliner (cosmetisch),
 • Diverse kleuren, lente of volume zijn mogelijk, dit altijd in overleg.

Lippen

 • Strakke contourlijn en inkleuren van de lippen (cosmetisch)
 • Diverse kleuren zijn mogelijk, altijd in overleg.

PMU Eyeliner

  Van natuurlijke tot sprekende eyeliners     Een permanente eyeliner geeft je iedere dag een ..

PMU Full lips

  Met deze vorm van permanente make-up worden de allermooiste Full Lips gecreëerd. Eén van de me..

PMU Eyebrow

  Met permanente make up creëren we volle, natuurlijke en mooie wenkbrauwen. Het is een uitkomst ..

De PMU behandeling

De vorm en de kleur van de aan te brengen permanente make-up, op wenkbrauwen lippen of als eyeliner op ogen, wordt op voorhand samen met u bepaald. Wij tekenen de vorm eerst op uw gezicht, vervolgens starten we de behandeling. Voor het plaatsen van de permanente make-up wordt de huid grondig voorbereid en lokaal verdoofd. Tijdens de behandeling brengen we de pigmenten zorgvuldig aan op jouw huid. 

Na de behandeling gaat de huid rondom het behandelde gebied herstellen, waarbij het ook voor kan komen dat kleine pigmenten weer worden afgestoten. Minimaal 6 weken na de eerste behandeling kan er daarom een correctie plaatsvinden, waarbij nog enkele accenten worden gelegd voor een optimaal resultaat. Deze correctie is bij de kostprijs inbegrepen.

Nazorg permanente make-up

Na de eerste behandeling kan de huid rood of lichtjes gezwollen zijn. De zwelling kan bij gevoelige personen ook nog de eerstvolgende dagen optreden. Om de zwelling te verminderen mag er ijs of een cold pack op de permanente make-up gelegd worden. Gedurende 5 dagen mag de permanente make-up niet in aanraking komen met water. Let hier dus goed op tijdens het douchen!

De eerste week na de behandeling is de permanente make-up nog donker van kleur en kunnen kleine korstjes op de geplaatste permanente make-up komen. Deze mag u zeker niet afkrabben. Met de juiste nazorg vallen de korstjes na enkele dagen vanzelf af, waarna de permanente make-up de juiste kleur gaat aannemen. Ter bescherming dient u de eerste week volgend op de behandeling ter verzorging een zalf aan te brengen, deze krijgt u van ons mee naar huis. Ook is het niet toegestaan om tijdens het genezingsproces make-up aan te brengen of de huid rondom het behandelde gebied te reinigen. Tot slot mag u in deze tijd geen sauna, zonnebank of zwembad gebruiken.

Na circa 4 weken is de permanente make-up volledig geheeld en is het resultaat bereikt.

Nabehandeling door SuusSkin

Na een periode van minimaal 6 weken kan er een nabehandeling plaatsvinden om extra accenten aan te brengen voor een optimaal resultaat. Deze nabehandeling is in de prijs inbegrepen mits deze binnen 6 maanden na de eerste behandeling plaatsvindt. Indien u langer wacht zal een nabehandelingsprijs worden berekend.

Hoe lang blijft permanente make-up zitten?

Afhankelijk van uw huidverzorging kan permanente make-up tot wel 2 jaar een mooi resultaat behouden. Voor het mooiste resultaat raden wij u aan om de behandeling circa elk jaar tot anderhalf jaar te herhalen. U merkt vanzelf wanneer uw PMU begint te vervagen, u kunt dan een nieuwe afspraak bij SuusSkin plannen.

Maak een afspraak voor een intakegesprek

Nieuwsgierig geworden naar PMU bij SuusSkin? Neem dan snel contact met ons op voor een intakegesprek of bekijk hier onze portfolio wenkbrauwen of portfolio eyeliners.

Permanente make-up met vergunning, wel zo’n veilig idee!

Op www.veiligtatoeerenenpiercen.nl staat onze vergunning. Wij bieden veiligheid, verantwoorde pigmenten en steriele naalden. Inmiddels is Simone langer dan 15 jaar gespecialiseerd in het aanbrengen van PMU en werken wij uitsluitend volgens de wetgeving en hygiëne-eisen van de GGD en word hiervoor om de 3 jaar streng gecontroleerd.